Luni - Duminica 10.00 - 22.00 +40 729 842 426

Masaj Ashiatsu

Prețuri & Programare

Experimentează beneficiile masajului Ashiatsu și descoperă o nouă dimensiune a relaxării și vindecării!

Ce este Masajul Ashiatsu

Masajul Ashiatsu este o formă de terapie de masaj, tehnică străveche de altfel, care provine din tradițiile orientale, în special din China și Japonia.
Cuvântul “ashi” înseamnă “picior” în japoneză, iar “atsu” înseamnă “presiune”, astfel că Ashiatsu se referă la utilizarea picioarelor terapeutului pentru a aplica presiune și manipulare asupra corpului pacientului.

Masajul Ashiatsu este o formă de terapie de masaj în care terapeutul utilizează picioarele pentru a aplica presiune și manipulare asupra corpului pacientului. Prin utilizarea talpilor, călcâielor și partea de jos a picioarelor, terapeutul exercită presiune adâncă și controlată asupra mușchilor și țesuturilor pacientului.
Acest masaj poate implica diverse tehnici și mișcări, cum ar fi alunecări, presiune punctuală, fricțiuni și întinderi. Terapeutul poate ajusta presiunea și tehnica în funcție de preferințele și nevoile individuale ale pacientului.


Caracteristicile Masajului Ashiatsu

Utilizarea picioarelor: Caracteristica principală a masajului Ashiatsu este folosirea picioarelor terapeutului pentru a aplica presiune și manipulare. Terapeutul se sprijină de bare montate pe tavan și utilizează talpile, călcâiele și partea de jos a picioarelor pentru a exercita presiune asupra mușchilor și țesuturilor pacientului.

Presiune profundă: Deoarece terapeutul folosește greutatea corpului său pentru a aplica presiune, masajul Ashiatsu este adesea descris ca fiind un masaj profund. Presiunea intensă ajută la relaxarea mușchilor tensionați și la eliberarea punctelor de presiune.

Echilibru și control: Terapeutul se sprijină de bare pentru a-și menține echilibrul și controlul în timpul masajului Ashiatsu. Aceasta îi permite să aplice presiunea corectă și să se deplaseze în mod eficient pe corpul pacientului pentru a trata diferite zone.

Personalizare: Masajul Ashiatsu poate fi personalizat în funcție de preferințele și nevoile individuale ale pacientului. Terapeutul poate ajusta presiunea și tehnica pentru a asigura confortul și eficacitatea tratamentului.


Beneficiile Masajului Ashiatsu

Masajul Ashiatsu oferă o serie de beneficii pentru sănătate și bunăstare. Iată câteva dintre beneficiile masajului Ashiatsu:
Relaxare profundă: Masajul Ashiatsu ajută la relaxarea profundă a mușchilor și țesuturilor, contribuind la reducerea stresului și a tensiunii acumulate în corp.
Ameliorarea durerii și a tensiunii musculare: Prin aplicarea presiunii intense și prin manipularea adâncă a țesuturilor, masajul Ashiatsu ajută la reducerea durerii și a tensiunii musculare. Acesta este benefic în tratarea problemelor cronice de spate, durerilor de gât, durerilor de umăr și a altor afecțiuni musculare.
Îmbunătățirea circulației sanguine: Presiunea exercitată în timpul masajului Ashiatsu ajută la stimularea circulației sanguine și limfatice. Acest lucru promovează transportul eficient al oxigenului și substanțelor nutritive în țesuturi și contribuie la eliminarea mai rapidă a toxinelor din corp.
Eliberarea punctelor de presiune: Masajul Ashiatsu ajută la identificarea și eliberarea punctelor de presiune din corp. Prin aplicarea presiunii asupra acestor puncte tensionate, terapeutul poate contribui la ameliorarea disconfortului și la restabilirea echilibrului energetic.
Îmbunătățirea flexibilității și mobilității: Manipularea adâncă a țesuturilor și întinderile specifice utilizate în masajul Ashiatsu contribuie la îmbunătățirea flexibilității și mobilității articulațiilor. Acesta poate fi benefic în cazul persoanelor care suferă de rigiditate musculară sau de limitări ale mișcărilor.
Reducerea stresului și a anxietății: Masajul Ashiatsu stimulează eliberarea endorfinelor, neurotransmițători responsabili pentru starea de bine și relaxare. Astfel, contribuie la reducerea stresului, anxietății și a tulburărilor de somn.
Stimularea sistemului imunitar: Prin îmbunătățirea circulației sanguine și a fluxului limfatic, masajul Ashiatsu stimulează sistemul imunitar, ajutând organismul să se protejeze mai eficient împotriva infecțiilor și bolilor.