Luni - Duminica 10.00 - 22.00 +40 729 842 426

Saună Umedă

Prețuri & Programare

Ce este Sauna Umedă

Sauna umedă, cunoscută și sub numele de saună cu aburi sau baie de aburi, este o formă de baie care implică expunerea la aer umed și căldură într-un mediu interior.


Caracteristici ale Saunei Umede

Umiditate ridicată: Principala diferență între saună umedă și saună uscată constă în umiditatea ambientală. În sauna umedă, umiditatea poate ajunge până la 100%, ceea ce creează un mediu cu aer umed și abur.

Temperatură ridicată: Temperatura într-o saună cu aburi este de obicei mai mică decât într-o saună uscată, situându-se în general între 40°C și 60°C. Cu toate acestea, datorită umidității crescute, se simte mai cald.

Timp limitat: Ședințele de saună cu aburi pot dura până la 30 de minute.


Beneficii ale Saunei Umede

Relaxare profundă: Sauna cu aburi oferă o experiență de relaxare profundă, datorită combinației de căldură și umiditate, care poate ajuta la eliberarea tensiunii și a stresului.

Deschiderea căilor respiratorii: Vaporii de apă din saună pot contribui la deschiderea căilor respiratorii și pot fi benefice pentru persoanele cu afecțiuni respiratorii, precum congestia nazală sau sinuzita.

Detoxifiere și curățare a pielii: Transpirația crescută într-o saună cu aburi poate ajuta la eliminarea toxinelor din organism și la curățarea porilor pielii.

Îmbunătățirea circulației: Căldura și umiditatea din sauna cu aburi pot ajuta la dilatarea vaselor de sânge, îmbunătățind astfel circulația sanguină și oxigenarea țesuturilor.

Îmbunătățirea sănătății inimii: Pentru unele persoane, sauna cu aburi poate avea beneficii pentru sănătatea inimii, ajutând la scăderea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea funcției cardiace.

Eliberarea stresului și îmbunătățirea somnului: Sauna cu aburi poate contribui la eliberarea stresului și la ameliorarea problemelor de somn, ajutându-te să te relaxezi și să adormi mai ușor.

Promovarea sănătății pielii: Aburul din saună poate hidrata pielea și poate contribui la o piele mai sănătoasă și mai strălucitoare.

Este important să fii conștient că, similar cu sauna uscată, sauna cu aburi poate să nu fie potrivită pentru toată lumea, mai ales pentru cei cu probleme medicale preexistente.

Înainte de a începe ședințe regulate de saună cu aburi, este recomandat să consulți un medic pentru a te asigura că este sigur și adecvat pentru sănătatea ta individuală.

De asemenea, asigură-te că bei suficientă apă pentru a compensa pierderea de lichide prin transpirație în timpul unei ședințe de saună cu aburi.