Luni - Duminica 10.00 - 22.00 +40 729 842 426

Saună Uscată

Prețuri & Programare

Ce este Sauna Umedă

Sauna uscată, cunoscută și sub denumirea de saună finlandeză, este o formă de baie de aburi care implică expunerea la aer cald și uscat într-un mediu interior.

Caracteristicile Saunei Uscate:

Temperatura ridicată: Într-o saună uscată, temperatura este menținută în mod obișnuit între 70°C și 100°C, ceea ce poate crea o senzație intensă de căldură.

Umiditate redusă: Umiditatea într-o saună uscată este semnificativ mai mică decât într-o saună cu aburi, variind între 10% și 20%. Aceasta face ca mediul să fie uscat și plăcut pentru majoritatea oamenilor.

Timp limitat: Ședințele de saună uscată sunt de obicei limitate la aproximativ 30 de minute, pentru a evita supraîncălzirea organismului.


Beneficii ale Saunei Umede

Relaxare și reducerea stresului: Experiența de a sta într-o saună uscată poate ajuta la relaxarea corpului și a minții, reducând nivelul de stres și îmbunătățind starea generală de bine.

Detoxifiere: Transpirația crescută în timpul unei sesiuni de saună uscată poate ajuta la eliminarea toxinelor din organism prin piele.

Îmbunătățirea circulației sangvine: Căldura ridicată din saună poate dilata vasele de sânge și îmbunătăți circulația, ceea ce poate contribui la o mai bună oxigenare a țesuturilor și la recuperarea mai rapidă după efort fizic.

Îmbunătățirea sănătății pielii: Exfolierea naturală a pielii datorită transpirației din saună poate contribui la o piele mai curată și mai strălucitoare.

Îmbunătățirea sănătății sistemului respirator: Inhalarea aerului cald și uscat poate ajuta la deschiderea căilor respiratorii și poate fi benefică pentru persoanele cu afecțiuni respiratorii, cum ar fi sinuzita sau astmul.

Stimularea metabolismului: Ședințele regulate de saună pot crește temporar ritmul metabolic, ceea ce poate ajuta la arderea caloriilor și la menținerea sau pierderea în greutate.

Îmbunătățirea somnului: Relaxarea indusă de saună poate contribui la un somn mai odihnitor și mai profund pentru mulți oameni.

 

Este important de menționat că nu toată lumea tolerează la fel de bine căldura intensă a saunei uscate, și este posibil să existe contraindicații sau riscuri pentru anumite persoane, cum ar fi cele cu probleme de inimă sau de circulație.

Este întotdeauna recomandat să consulți un medic înainte de a începe orice program regulat de saună uscată, pentru a te asigura că este sigur și potrivit pentru sănătatea ta individuală.

De asemenea, asigură-te că bei suficientă apă pentru a compensa pierderea de lichide prin transpirație în timpul unei ședințe de saună.