Luni - Duminica 10.00 - 22.00 +40 729 842 426

Prețuri & Programare

Programează-ți sesiunea de masaj Shiatsu acum și redescoperă starea de bine și vitalitatea interioară!

Ce este Masajul Shiatsu

Masajul Shiatsu este o formă de terapie manuală care are origini în Japonia. Termenul “shiatsu” se traduce literal ca “presiune degetelor” în limba japoneză. Această tehnică se bazează pe principiile medicinei tradiționale chineze, în special pe conceptul de meridiane sau canale energetice prin care circulă energia vitală numită “ki” sau “chi”.

Despre masajul Shiatsu se poate spune că este ,,acupunctura fără ace”. În timpul unui masaj Shiatsu, terapeutul aplică presiune cu degetele, palmele, coatele sau genunchii în anumite puncte specifice de-a lungul meridianelor energetice ale corpului. Aceste puncte se numesc “tsubo” sau “puncte de presiune” și sunt situate pe suprafața pielii. Presiunea aplicată în aceste puncte are scopul de a corecta dezechilibrele energetice și de a stimula capacitatea de vindecare naturală a corpului.


Caracteristicile Masajului Shiatsu

Caracteristicile principale ale masajului Shiatsu sunt:

Folosirea presiunii și a degetelor: Masajul Shiatsu implică aplicarea presiunii cu degetele, palmele, coatele sau genunchii terapeutului în punctele cheie de-a lungul meridianelor energetice ale corpului. Această presiune se aplică într-un mod specific și controlat pentru a stimula fluxul de energie și pentru a elibera tensiunea acumulată.

Meridianele energetice: Masajul Shiatsu se bazează pe conceptul de meridiane sau canale energetice din medicina tradițională chineză. Terapeutul se concentrează pe aceste meridiane și pe punctele de presiune asociate pentru a restabili echilibrul energetic al corpului.

Individualizare: Fiecare persoană are propriul său dezechilibru energetic și nevoi specifice. Terapeutul Shiatsu evaluează starea generală a clientului și adaptează tratamentul pentru a aborda problemele specifice ale acestuia. Astfel, masajul Shiatsu este personalizat și se adaptează nevoilor individuale.

Tratamentul întregului corp: Masajul Shiatsu nu se concentrează doar asupra unei zone specifice a corpului, ci vizează întregul organism. Prin stimularea meridianelor și a punctelor cheie de presiune de-a lungul corpului, se urmărește restabilirea fluxului de energie în tot sistemul.

Combinația de tehnici: Pe lângă presiunea degetelor, Shiatsu implică și alte tehnici, cum ar fi rotația și întinderea articulațiilor, mângâierea și frământarea. Această combinație de tehnici are scopul de a relaxa mușchii.


Beneficiile Masajului Ashiatsu

Relaxarea și reducerea stresului: Masajul Shiatsu ajută la eliberarea tensiunii și stresului acumulate în corp, permițându-vă să vă relaxați profund și să vă recuperați energia. Aceasta poate îmbunătăți calitatea somnului și poate reduce simptomele asociate stresului, cum ar fi anxietatea și oboseala.

Ameliorarea durerii și disconfortului: Prin aplicarea presiunii și manipularea zonelor tensionate și a punctelor de presiune, masajul Shiatsu ajută la reducerea durerilor musculare, a durerilor de spate, a tensiunii cervicale și a altor tipuri de disconfort fizic. De asemenea, poate ameliora durerile de cap și migrenele.

Îmbunătățirea circulației sanguine: Tehnicile de presiune și de manipulare ale masajului Shiatsu ajută la stimularea circulației sanguine în corp, favorizând transportul de oxigen și nutrienți către țesuturi și organe. Acest lucru poate contribui la accelerarea procesului de vindecare și la îmbunătățirea funcției sistemului cardiovascular.

Stimularea sistemului imunitar: Prin activarea fluxului de energie și reducerea blocajelor energetice, masajul Shiatsu poate sprijini sistemul imunitar al organismului. Aceasta contribuie la creșterea rezistenței împotriva bolilor și la menținerea unei stări generale de sănătate mai bune.

Îmbunătățirea flexibilității și mobilității: Tehnicile de întindere și de manipulare utilizate în masajul Shiatsu contribuie la relaxarea și eliberarea mușchilor și articulațiilor, crescând astfel flexibilitatea și mobilitatea corpului. Masajul Shiatsu poate fi benefic pentru persoanele cu afecțiuni musculo-scheletice, cum ar fi rigiditatea articulară sau problemele de postură.

Echilibrare energetică: Masajul Shiatsu se concentrează pe restabilirea fluxului de energie în corpul dumneavoastră prin stimularea meridianelor și a punctelor de presiune. Aceasta contribuie la echilibrarea aspectelor fizice, mentale și emoționale ale unei persoane, promovând starea de bine și armonia generală.