Luni - Duminica 10.00 - 22.00 +40 729 842 426

Prețuri & Programare

Experimentează puritatea și profunzimea masajului Shirodhara, o călătorie unică spre relaxare și vindecare, marca THAIco Spa!

Ce este Shirodhara

Shirodhara este o tehnică terapeutică specifică în cadrul Ayurvedei, care implică turnarea continuă a unui fir subțire de ulei cald pe fruntea pacientului. Termenul “Shirodhara” provine din limba sanscrită, unde “shiro” înseamnă “cap” și “dhara” se referă la “curgere continuă”.

Procedura de Shirodhara implică poziționarea pacientului într-o poziție culcată pe spate, cu capul ușor înclinat înapoi. Terapeutul va regla înălțimea unui vas special suspendat deasupra frunții pacientului, astfel încât să permită un flux lent și constant de ulei cald să curgă pe fruntea sa, într-un punct specific numit “ajna chakra” sau “al treilea ochi”.


Caracteristicile tehnicii Shirodhara

Flux continuu de ulei cald: Shirodhara implică turnarea continuă a unui fir subțire de ulei cald pe fruntea pacientului. Această curgere constantă ajută la inducerea unei stări profunde de relaxare și liniște.

Punctul “ajna chakra” sau “al treilea ochi”: Uleiul este direcționat să curgă pe punctul specific numit “ajna chakra” sau “al treilea ochi”. Acest punct se află între sprâncene, la nivelul frunții, și este considerat a fi un centru energetic important în Ayurveda.

Uleiuri personalizate: Uleiul utilizat în Shirodhara este selectat în funcție de constituția individuală (dosha) a pacientului și de scopul terapeutic dorit. Uleiurile pot fi amestecate cu plante medicinale sau esențe aromatice, cum ar fi lavanda, trandafirul sau iasomia, pentru a spori efectele terapeutice.

Masaj al scalpului și al părții superioare a corpului: Shirodhara este adesea combinată cu un masaj ușor al scalpului și al părții superioare a corpului, pentru a amplifica relaxarea și efectele terapeutice. Aceste mișcări delicate pot contribui la eliberarea tensiunii și la crearea unei experiențe mai complete de relaxare.


Beneficiile tehnicii Shirodhara

Relaxarea profundă și reducerea stresului: Shirodhara are un efect calmant și relaxant asupra sistemului nervos, contribuind la reducerea stresului, a anxietății și a tulburărilor de somn. Acesta promovează o stare generală de relaxare și liniște mentală.

Îmbunătățirea calității somnului: Shirodhara poate ajuta la inducerea unui somn profund și odihnitor. Prin eliberarea tensiunii și liniștirea sistemului nervos, această tehnică favorizează o stare de relaxare care facilitează adormirea și menținerea unui somn sănătos.

Reducerea anxietății și a depresiei: Tehnica Shirodhara poate fi benefică în reducerea simptomelor anxietății și ale depresiei. Efectele sale relaxante asupra sistemului nervos și stimularea eliberării de endorfine pot ajuta la îmbunătățirea stării de spirit și a bunăstării emoționale.

Ameliorarea tensiunii și durerilor de cap: Shirodhara poate fi utilă în reducerea tensiunii și a durerilor de cap. Fluxul continuu de ulei cald și stimularea punctului “ajna chakra” pot ajuta la relaxarea mușchilor feței și a capului, contribuind la ameliorarea disconfortului.