Luni - Duminica 10.00 - 22.00 +40 729 842 426

Prețuri & Programare

Rezervă-ți momentul de răsfăț și reîncarcă-ți energia cu masajul Ayurvedic!

Ce este Masajul Ayurvedic

Masajul Ayurvedic este o formă de terapie de masaj care provine din sistemul de medicină tradițională indiană cunoscut sub numele de Ayurveda. Ayurveda este un sistem holistic de vindecare care pune accent pe echilibrarea corpului, minții și spiritului.

Masajul Ayurvedic se concentrează pe restabilirea și menținerea echilibrului energetic în corp prin stimularea punctelor de presiune, a meridianelor energetice și a canalelor de flux de energie.

Masajul vindecător ayurvedic este un masaj corporal complet care folosește uleiuri din ierburi selectate. Se folosesc mișcări lente precum frământatul, tapotamentul și fricțiunea, pentru a îndepărta oboseala și a atinge starea de bine prin drenaj limfatic.


Caracteristicile Masajului Ayurvedic

Masajul Ayurvedic are câteva caracteristici distincte care îl diferențiază de alte forme de masaj:

Utilizarea uleiurilor: Masajul Ayurvedic utilizează uleiuri calde și plante medicinale pentru a hrăni și a hidrata pielea. Aceste uleiuri sunt selectate în funcție de constituția individuală (dosha) a persoanei și de scopul terapeutic dorit.

Abordare holistică: Masajul Ayurvedic are o abordare holistică, luând în considerare întregul sistem al unei persoane, inclusiv aspectele fizice, mentale și spirituale. Se urmărește restabilirea echilibrului general al corpului și armonizarea întregului ființei.

Tehnici specifice: Masajul Ayurvedic implică tehnici și mișcări specifice. Acestea includ mișcări ritmice și fluide, presiune ușoară sau moderată, fricțiuni, atingeri circulare și presiune asupra punctelor de presiune și meridianelor.

Adaptare individuală: Masajul Ayurvedic se adaptează constitutiei individuale a fiecărei persoane, cunoscută sub numele de dosha (Vata, Pitta și Kapha). Terapeutul va evalua dosha și va adapta uleiurile, tehnica și presiunea în funcție de nevoile și dezechilibrele specifice ale fiecărei persoane.


Beneficiile Masajului Ayurvedic

Masajul Ayurvedic oferă o serie de beneficii pentru sănătatea și bunăstarea general precum:

Relaxarea și reducerea stresului: Masajul Ayurvedic are un efect calmant asupra sistemului nervos, contribuind la reducerea stresului și a anxietății. Mișcările ritmice și uleiurile calde pot ajuta la relaxarea corpului și a minții, promovând o stare generală de calm și bine.

Ameliorarea durerii și a tensiunii musculare: Tehnicile specifice utilizate în masajul Ayurvedic ajută la eliberarea tensiunii musculare și la reducerea durerii. Acesta este benefic în tratarea problemelor musculare și a durerilor de spate, gât sau articulații.

Stimularea circulației sângelui și limfei: Masajul Ayurvedic ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și limfei, ceea ce poate contribui la eliminarea toxinelor din corp și la aducerea de nutrienți și oxigen în țesuturi. Acest proces sprijină sistemul imunitar și poate promova sănătatea generală.

Echilibrarea energiei: Masajul Ayurvedic are ca scop restabilirea echilibrului fluxului de energie vitală (Prana) în corp. Prin stimularea punctelor de presiune și a meridianelor, masajul Ayurvedic ajută la echilibrarea energiei vitale și la îmbunătățirea stării de sănătate și bunăstare.

Îmbunătățirea somnului: Masajul Ayurvedic ajută la îmbunătățirea calității somnului și la combaterea tulburărilor de somn. Acesta contribuie la relaxarea sistemului nervos, la reducerea stresului și la crearea unei stări de liniște care favorizează un somn odihnitor.

Detoxifiere și revitalizare a pielii: Uleiurile calde și mișcările de masaj utilizate în terapia Ayurvedică ajută la detoxifierea pielii și la îmbunătățirea aspectului acesteia. Masajul contribuie la hidratarea și hrănirea pielii, conferindu-i un aspect sănătos și radiant.