În general masajul este o adevărată tehnică de menținere a sănătății, o binefacere pentru cei bolnavi și un mijloc de destindere, relaxare pentru cei încordați. Masajul tradițional thailandez denumit ,,Nuad” în limba thailandeză își are originea în India, de unde a ajuns în Asia de Sud-Est. Tehnicile folosite în masajul thailandez se aseamănă cu yoga. Ele au efecte benefice asupra organismului dar induc și diferite grade de relaxare fizică și mentală.

Înainte de începerea masajului, se pun întrebări pacientului: despre starea de sănătate, dacă suferă de anumite boli acute, dacă este vorba de o sarcină, care parte a corpului este excesiv sensibilă. Regula generală în masajul thailandez este să nu se facă masaj pe os și pe coloana vertebrală, sau pe răni, inflamații, bășici, hematoame. În cazul bolilor gastro-intestinale serioase un masaj al zonei abdominale nu este indicat, se face doar asupra liniilor dorsale. Genunchii sunt sensibili și pot fi afectați la o apăsare incorectă. Trebuie evitată apăsarea puternică asupra mușchilor obosiți, ganglionilor limfatici. Nu există limită de vârstă pentru pacienți, în cazul masajului thaiandez, care este curativ și plăcut atât pentru bărbați cât și pentru femei. Este recomandat un masaj pe săptămână și un masaj o dată la 2 zile pentru un masaj complet, sau poate fi realizat și mai des.

Masajul thailandez se lucrează pe corpul fizic, cu scopul de a influența liniile energetice ale corpului, iar local se apasă pe punctele energetice. Se execută o apăsare generală, ori se aplică asupra corpului pacientului exerciții de extensie și tragere, care se numesc Hatha-yoga, pusă în practică sau Yoga fizică aplicată.

Beneficiile tehnicii masajului thailandez
Masajul thailandez a fost folosit secole in Thailanda pentru a trata anumite conditii si pentru a conferii starea de bine. Aceasta forma antica de terapie este benfica atat pentru cei batrani cat si pentru cei tineri, activi sau inactivi, sanatosi sau mai putin sanatosi.

Masajul thailandez ajuta corpul sa ajunga la performanta, sanatatea optima contribuind cu aducerea unei stari de bine. Beneficiile aduse de masaj sunt numeroase:

  • elibereaza blocajele din fluxul energetic;
  • revigoreaza sistemul nervos;
  • elibereaza durerile si tensiunile musculare;
  • creste abilitatea de a asimila nutritiile prin stimularea organelor;
  • intareste si intinereste corpul;
  • imbunatateste circulatia sangelui si limfei;
  • creste flexibilitatea corpului si mintii.

Masajul thailandez elimina toxinele colectate din cauza stresului psihic, emotional. Tehnica acestui masaj poate fi ajutatoare pentru eliberarea durerilor de cap, migrenelor, artritei, paraliziei, durerilor de spate.

Daca drumul te duce catre Thailanda, ar fi bine sa nu pleci din aceasta tara fara sa afli ce inseamna un masaj thailandez perfect. Si cand spun perfect, nu ma refer la un masaj cu “finalizare”, sau mai stiu eu ce forma de happy-ending. E drept, ca la finalul unei ore de masaj facut ca la carte, vei fi extrem de “happy”.

O regula de baza a masajului thailandez este contactul fizic. Desi in majoritatea filmelor si povestilor maseuza este o fetiscana de 18 ani, cu masuri ideale 90-60-90, care te intampina semi-dezgolita si nu vorbeste nicio limba cunoscuta tie in afara de body-language, in realitate “contactul fizic” este limitat la maximum.

Fa o programare sau cumpara unei persoane dragi un voucher cadou.

 

Programează-te Cumpără Gift Card