Camera pentru terapii ayurvedice de la THAIco SPA este una dintre atracțiile principale pe care această oază de liniște din centrul capitalei le oferă celor care îi trec pragul. Unic prin patul de lemn pe care se realizează și prin uleiurile prețioase utilizate, masajul ayurvedic are o tradiție de peste 3000 de ani. Numele lui provine de la medicina indiană și se traduce prin știința vieții (ayur – viață, veda – știință). Recunoscută de Organizația Mondială a Sănătății, această medicină folosește doar produse naturale și plante și este una dintre cele mai complexe pentru că vindecă atât corpul, cât și spiritul.
Masajul ayurvedic ajută la armonizarea celor trei elemente care alcătuiesc orice ființă, potrivit principiilor Ayurveda: Vata (sistem nervos și hormonal), Pitta (sistem digestiv), Kapha (sistemul circulator).

masajul ayurvedic

Efectuat de un terapeut asiatic care cunoaște punctele energetice pe care trebuie să le stimuleze, masajul ayurvedic este apreciat de cei care se simt apatici și lipsiți de energie, de cei care se confruntă cu insomnii, cu stări de anxietate și cu un sistem imunitar slăbit. Starea de apatie şi de oboseală cronică pe care o resimțim în sezonul rece sunt cauzate de acumularea toxinelor în organism. Pentru a elimina reziduurile din corp, terapeuții recomandă masajul ayurvedic, una dintre metodele cele mai eficiente de detoxifiere. Prin atingerea acestor puncte energetice cheie, sunt stimulate circulația sanguină și cea limfatică, contribuind la eliminarea senzației de picioare grele și a retenției de apă.
Astfel, masajul ayurvedic este o metodă de reechilibrare energetică prin care sunt readuse sănătatea și armonia în organism și poate trata artrite, reumatisme, probleme legate de tensiune arterială și insomnia, mai degrabă decât probleme musculare acute.
Pe lângă masaj, la THAIco SPA vă puteți bucura și de beneficiile Shirodhara, un alt ritual ayurvedic conceput pentru a echilibra sistemul nervos central.

Shirodhara_Thaicospa

Shirodhara este practic un masaj terapeutic al capului, în care se folosesc uleiuri ce acționează profund și subtil. “Shiro” înseamna cap, “dhara” înseamnă a picura ulei în fir continuu. Masajul constă în a turna ulei pe frunte de la o anumită înălțime, în mod continuu, folosind o mișcare specială care permite curgerea uleiului pentru a rula apoi prin scalp și păr. Uleiul este absorbit prin foliculii de păr și are rolul de a calma sistemul nervos central, reducând astfel stresul, și prevenind astfel instalarea bolilor cauzate de acesta.
Uleiurile folosite sunt speciale, fiind preparate cu vegetale nutritive și tonice: susan, ricin, nucă de cocos, busuioc, valeriană, salvie, floarea pasiunii și condimente precum ghimbir, scorțișoară, nucșoară.

Pentru a descoperi cele peste 50 de ritualuri asiatice disponibile la THAIco SPA, accesează www.thaicospa.ro

add_action('woocommerce_before_main_content', 'remove_sidebar' ); function remove_sidebar() { if ( is_shop() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10); } }